Sposób przygotowania

Masło utrzeć ze szklanka cukru na pienista masę.Dodać pokruszoną gorzką czekoladę i wanilię.Ucierać.Masę nałożyć na wyłożony biszkoptami spód tortownicy.Migdały utrzeć z resztą cukru.nie przerywając ucierania,dodawać po kropli soku z cytryny.Migdałową masę rozłożyć cienką warstwą na czekoladowo-maślanym spodzie.mleczną czekoladę pokroić na małe kawałki,zalać śmietaną i rozpuścić na małym ogniu.Gdy zgęstnieje,polać nią tort i wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    migdały mają być takie całe?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    płatki migdałowe zmielone
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dzięki za sprecyzowanie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    lubie wszelkie torty, jakos mnie interesują ostatnio
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !