Sposób przygotowania

3 kilo kapusty poszatkować, 4 marchewki zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostki. Wszystko zasypać 1/3 szklanką cukru i odstawić na godzinę.

Zalewa:
1 ½ szkl. Oleju
1 ½ szkl. Cukru
1 szklanka octu
2 łyżki soli
Wszystko razem zagotować

Surówkę zalewamy gorącą zalewą, mieszamy i przekładamy do słoików. Gdy ostygnie zakręcamy i wkładamy do lodówki

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ile może stać taka niepasteryzowana sałatka?
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    sałatka może stać około 2 tygodni w lodówce :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Bardzo fajna do obiadu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Bardzo fajna do obiadu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !