Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona karkówka

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
cebula 4 szt
czosnek 2 ząbki
kostka mięsna 1 szt
marchewka 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 szt
grzyby suszone 8 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona karkówka

Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, podsmażyć na oleju od mięsa. Marchew pokroić w plasterki. Mięso przełożyć do brytfanki, dodać cebule, marchew, grzyby i kostki. Zalać mięso wodą tak, aby całe było przykryte. Dusić do miękkości pod przykrycem. W razie potrzeby zaciągnąć wodą z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.02.2014 21:07
super karkówka
Iwusia 06.09.2013 23:37
bardzo smaczna
Bernadeta1 01.11.2012 16:26
smaczna karkowka
Mariusz10 09.06.2012 20:58
pycha
emeslive 29.03.2012 18:37
Śliczna duszona karkóweczka, pycha!
Katarzyna59 27.03.2012 20:13
pyszne
misia53 26.03.2012 18:10
czekoladka dziś nam daje , karkóweczkę drogie panie.... duście mięsko według wzoru , potem jedzcie do oporu....
kriso 25.03.2012 20:59
super przepis
Joanna46 25.03.2012 19:41
Proste i dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak