Sposób przygotowania

Sparzony mak osączyć, przepuścić dwukrotnie przez maszynkę, a następnie utrzeć z cukrem, dodając stopniowo żółtka i tartą bułkę. Wlać jeden olejek migdałowy. Do masy dodać sztywno ubitą pianę i lekko wymieszać. Przełożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej przesianą tartą bułką. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po wystudzeniu wyjąć z formy i polukrować. Na lukier utrzeć białka z cukrem na gęstą masę i przyprawić olejkiem migdałowym.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo dobry jest taki biszkopt
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    proste w przygotowaniu ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    super biszkopcik
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    robię bardzo podobny i jest pyszny :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    też taki robię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    bardzo lubię, zwłaszcza w makowej panience
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Bardzo lubię biszkopty makowe :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciekawy sposób na wykorzystanie maku.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    czasem lubię zjeść takie makowe ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    lubię makowe ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    lubię taki, często robię go do tortów :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobry pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !