Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Teściowej podgrzybki z cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 duża
masło klarowane 3 łyżka
sól
pieprz
podgrzybki 80 krojone, blanszowane

Przepis i sposób przygotowania na: Teściowej podgrzybki z cebulką

Podgrzybki wyciągamy z zamrażarki, aby "odtajały". Po 10 minutach obieramy cebulę, kroimy w średnią kostkę i przesmażamy na rozgrzanym maśle. Gdy się zeszkli, dodajemy podgrzybki, mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu około 10 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i smażymy grzybki do czasu aż woda odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 01.08.2012 06:05
dobre
Kikiriki 27.04.2012 19:31
pyyyychota
ronald88 26.04.2012 14:46
superr
MAR3STA 28.03.2012 18:42
uwielbiam takie grzybki, szkoda tylko że w mojej zamrażarce już dawno ich brakło
pacpaw 27.03.2012 22:25
w tym roku było u mnie z grzybkami krucho, ale z tym mrożenie w tłuste lata wykorzystam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak