Sposób przygotowania

Do dużej miski pokruszyć kostkę drożdży.
Posypać je cukrem i cukrem waniliowym.
Następnie wlać roztrzepane jajka.
Wlać delikatnie olej - po całej powierzchni, a następnie mleko.
Na końcu wsypać przesianą mąkę i dużą szczyptę soli.
Niczego nie mieszać!
Nakryć miskę ściereczką i odstawić na 3 godz. w ciepłe miejsce.
Po odstaniu ciasta przemieszać je mikserem.
Ciasto przełożyć do foremki natłuszczonej masłem i wyrównać powierzchnię.
Piec w 190-200*C przez 60 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszna,uwielbiam drożdżówkę
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    super
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ta akurat ma same zalety ;) Jest prosta, łatwa i nie wymaga mozolnego zagniatania :) Zawsze się udaje :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !