Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica wg Kaja35

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
mleko 1/2 szklanki
szczypta soli
kiełbasa zwyczajna 4 plastry
masło roślinne 5 łyżek
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica wg Kaja35

Jajka wbić do miseczki i roztrzepać porządnie z dodatkiem soli oraz mlekiem. Na patelnie roztopić masło, podsmażyć kawałki kiełbasy jak i posiekaną na drobno cebulę. Na koniec przelać na patelnie przygotowaną masę jajeczną i smażyć mieszając. Gotową jajecznice czasami obsypuję posiekanym szczypiorkiem i polewam keczupem wymieszanym z majonezem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 27.05.2012 17:37
smaczne
olkaaa 28.04.2012 16:47
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak