Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkie gołąbi z pekińską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 70 dkg
jajko 1 szt
kasza manna 1/2 szkl
por (biała część) 1/2 szt
kapusta pekińska 1/2 niedużej główki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
przecier pomidorowy 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: szybkie gołąbi z pekińską

Kroki postępowania

1
kapustę drobno szatkujemy, pora kroimy w pół krążki. Mięso łączymy z kaszą, jajkiem, kapustą i porem, wszystko razem mieszamy dość mocno doprawiamy.
Krok 1 - szybkie gołąbi z pekińską foto
2
z masy formujemy zgrabne kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Krok 2 - szybkie gołąbi z pekińską foto
3
w garnku zagotowyjemy około 1,5 litra wody dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy kucharkiem. Do tak przygotowanego, gotującego się sosu dodajemy zarumienione gołąbki i gotujemy na wolnym ogniu jeszcze 10-15 minut. Sos zagęszczamy łyżką mąki wymieszaną w pół szklanki wody.
Krok 3 - szybkie gołąbi z pekińską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 16.07.2012 18:43
pyszne:)
MAR3STA 27.05.2012 22:46
na pewno były przepyszne
MagdaXXX 27.03.2012 20:23
z pekińską jeszcze nie robiłam
ewaa 26.03.2012 17:46
pyszne
kuklik 25.03.2012 20:24
szybkie i smaczne
irenka 25.03.2012 20:12
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak