Sposób przygotowania

Serca i żołądki zalać gorącą wodą i ugotować do miękkości z dodatkiem jarzynki.
Odcedzić i ostudzić.
Wątróbki obtoczyć z mące i usmażyć na smalcu.
Cebulę posiekać i zrumienić na niewielkiej ilości smalcu.
Ugotowane podroby i usmażoną wątróbkę zmielić razem z cebulą.
Do farszu dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.

Farsz nadaje się do pierogów, krokietów, pasztecików oraz knedli.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !