Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety w szynki w panierce kukurydzianej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 40 dag
mąka 5 dag
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia
płatki kukurydziane 5 zmielone

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w szynki w panierce kukurydzianej

Kroki postępowania

1
Szynkę kroimy na plastry. Plastry szynki rozbijamy tłuczkiem na kotlety o odpowiedniej grubości (ok. 0,5 cm). Każdy kotlet przyprawiamy z obu stron pieprzem i solą.
Krok 1 - Kotlety w szynki w panierce kukurydzianej foto
2
Kotlety obtaczamy w mące, następnie w jajku i na koniec w zmielonych płatkach kukurydzianych. Smażymy je z obu stron na oleju o umiarkowanej temperaturze. Należy pamiętać, że mączka kukurydziana szybciej się przypala niż bułka tarta.
Krok 2 - Kotlety w szynki w panierce kukurydzianej foto
3
Gdy panierka będzie miała złocisty kolor kotlety można naciąć i sprawdzić czy są już w środku upieczone. Smacznego!
Krok 3 - Kotlety w szynki w panierce kukurydzianej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.07.2013 15:29
Pyszne schaboszczaki :)
Rafał10 29.08.2012 16:58
naprawdę super !
Małgorzata106 17.07.2012 20:42
super
gosia561 20.06.2012 23:42
dobry
Jodaj 06.06.2012 09:45
mniam :) palce lizać :P
Grażyna13 03.05.2012 14:19
Pyszne z tą panierką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak