Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser grysikowy z białą czekoladą i żurawiną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1/2 szkl.
mleko 3 szkl.
czekolada biała 2 tabliczki
cukier waniliowy 2 op.
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Deser grysikowy z białą czekoladą i żurawiną

Kaszkę mannę ugotować na gęsto w gorącym mleku. Zmiksować.
Do kaszki wsypać cukier waniliowy i dodać czekoladę połamaną na kostki - mieszać, aż się czekolada zupełnie rozpuści.
Dodać żurawinę, wymieszać i przełożyć deser do pucharków lub szklaneczek.
Pozostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 25.03.2012 16:02
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak