Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny gulasz sojowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soja 15 dag
mieszanka warzywna 1/2 kg
czosnek 1-2 ząbki
przecier pomidorowy 2 łyżki
cebula 1-2 szt
masło 2 łyżki
papryka mielona
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny gulasz sojowy

Namoczoną wcześniej soję gotujemy do miękkości- odcedzamy.
Na rozgrzane masło wrzucamy posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek- podsmażamy.
Dodajemy mieszankę warzywną i niewielką ilość wody oraz kostki bulionowe- mieszamy.
Do warzyw dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy i ugotowaną soję- wszystko dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 06.08.2012 08:07
piękny, kolorowy i jeszcze widać, że gorący:)
kanu83 01.08.2012 21:50
fajny
Wredotka1 10.04.2012 22:24
kolorowa pyszność
bgs1984 30.03.2012 22:41
mniam
Fiffi 29.03.2012 21:52
super
AGNIESZKA103 26.03.2012 09:55
pysznosci
MAR3STA 25.03.2012 22:18
świetne danie a jakie świeże, uwielbiam takie dania na gorąco;)
iziona 25.03.2012 17:15
Cudownie apetyczny widok :)
Kas2 25.03.2012 17:08
ale apetyczny! jeszcze para z niego bucha :)
Monika111 25.03.2012 17:00
pycha! :)
anja3107 25.03.2012 15:31
uwielbiam takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak