Sposób przygotowania

biszkopt ; Jaja ubijamy na puszystą masę , następnie dodajemy cukier puder a na koniec obie mąki z proszkiem , pieczemy na tej dużej blaszce z piekarnika ok 8-10 min w tem 200 st musimy tego bacznie pilnować by się nie spaliło , po wyjęciu gorące z papierem do pieczenia zwijamy w roladę i takie zostawiamy do wystygnięcia .





śmietanę ja używam z Piątnicy 36 % ubijamy na sztywno , żelatynę rozpuszczamy w goracym mleku , studzimy ,następnie już tężejącą dodajemy do ubitej śmietany , dzielimy ją na pół;
I część dodajemy sok z cytryny i ja dodałam szczyptę barwnika żółtego a także daktyle .
II część zostaje biała dodałam tylko pokrojoną czekoladę .
Biszkopt rozwijamy , ściągamy papier do pieczenia z niego i smarujemy masami ja zaczęłam od cytrynowej jeśli mamy nie zbyt ztężałą masę to wkładamy do lodówki na ok 10 mini po tym czasie zwijamy roladę , z reszty masy robimy dekorację :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale cudna:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    bardzo apetyczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ślinka cieknie na jej widok :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Fakt :) widok pyszny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Ładnie się zapowiada.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iza10

    pyszne : )
  • 14
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    W sumie to robiłam pierwszy raz roladę , ale efekt końcowy mnie zadowala ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiolcia34100

    czy ta masa nie wypłynie podczas zwijania ?
  • 7
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Nie po to szybko zelatyna ścina . ale można chwilke zaczekać by miec pewnosć że sie ładnie równo zwinie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ekstra rolada, może na jakiś konkurs?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasim

    uwielbiam :)))
  • 4
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Marta nie głupi pomysł :)))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewcia1312

    Apetycznie wygląda miami
  • 2
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    pięknie wygląda ale mi rolady sie rozwalają;(
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ale to nie możliwe by się rozwalały , musisz piec je krótko ,a potem odrazu zwinąć ze sciereczką i zostawić do wystygnięcia , bo jak spieczesz za bardzo to popęka , to normalne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniale wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    prezentuje się bajecznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    wspanialy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pieknie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !