Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet hiszpański

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 0,30 dag
jajko 5 szt
pomidory 2 szt
pietruszka zielona
olej
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet hiszpański

Cebulę pokroić w prążki i podsmażyć na oleju. Do smażonej cebuli dodać czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić i dorzucić do smażonych na patelni warzyw. Wszystko razem dobrze wysmażyć. Wlać na patelnie roztrzepane w kubku jajka. Zmniejszyć gaz i smażyć pod przykryciem chwilę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Jak się jajko zetnie, na nie wrzucić pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko posypać zieloną pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 05.01.2013 22:03
bardzo ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak