Sposób przygotowania

CIASTO: Mąkę z proszkiem przesiać na stolnice przez sito. Do miski dać masło z cukrem i cukrem wanilinowym i utrzeć. Do mąki dać utarte masło z cukrami, następnie dodać jajka, żółtko, śmietanę. Całość wyrobić na dość miękkie ciasto. Wyłożyć na blachę. JABŁKA: jabłka umyć, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce, posypać cukrem. Dodać galaretkę w proszku i smażyć na wolnym ogniu. Smażyć ok. 5 minut. Wyłożyć na ciasto. Piec w 180 st. przez 30-35 minut. Wyjąć po upieczeniu. Ostudzić. Kremówkę ubić. Dodać cukier. Włożyć do dekoratorki i obrobić kleksami na około ciasta. Zrobić galaretkę w 2,5 szklanki wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Wylać lekko stężoną na placek. Odłożyć do zimna żeby galaretka stężała dobrze. Smacznego. Dobry :P

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    szarlotka z galaretką...ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetycznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    a ja tu się zastanawiam co z jabłkami zrobić, a można takie pyszności wyczarować
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    wygląda rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !