Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z pomidorem i ogórkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
papryka 1 sztuka lub konserwowa - 1 słoiczek
ogórek kiszony 4 sztuki
majonez
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z pomidorem i ogórkiem

Kapustę pekińską poszatkować bardzo drobno. Wrzucić do miski. Następnie pomidora pokroić w małe paseczki. Także wrzucić do miski. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Pokroić drobno. Dodać do miski (jeśli używamy papryki konserwowej- pokrojonej, wrzucamy odcedzoną do miski z kapustą). Ogórki pokroić w plasterki a plasterki przeciąć na pół. Wrzucić do miski. Polać majonezem, przyprawi solą i pieprzem. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 08.11.2013 13:56
taka sałatka zawsze smakuje
plocia 27.07.2012 23:03
Ciekawa ta sałatka
bercik1 28.03.2012 21:09
Lubię takie.
pioge7 28.03.2012 09:46
dobra
motylwe 25.03.2012 14:42
pyszna
misia53 25.03.2012 13:47
lubię pekińską na różne sposoby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak