Sposób przygotowania

Zagotować pół litra wody mineralnej.
Śliwki bez pestek pokroić w mniejsze kawałki, włożyć do rondelka i zalać wrzącą wodą.
Dodać skórkę otartą z cytryny.
Garnek nakryć, postawić na małym płomieniu i ogrzewać 30 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia - wylać na gęste sito (można wyścielić gazą) i wycisnąć jak najwięcej płynu.
Do soku śliwkowego dodać sok z całej cytryny.
Przelać do butelki z wodą gazowaną.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !