Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z porem i grillowana białą kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 woreczek
korniszony 3 szt
por 1 szt
masło 1 łyżeczka
biała kiełbasa 1 szt
kostka warzywna 1/2 szt
koperek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z porem i grillowana białą kiełbasą

Kaszę gryczana gotujemy w wodzie z dodatkiem 1/2 kostki warzywnej . Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni na masełku podsmażamy pokrojonego w plasterki pora . Gdy por się podsmaży dodajemy wcześniej ugotowaną kaszę .Mieszamy doprawiamy sola pieprzem do smaku .Kiełbasę białą kroimy w plasterki i grillujemy ja na patelni grillowej lub na grillu .Dodajemy kiełbasę do kaszy .Dodajemy korniszona posypujemy koperkiem świeżym posiekanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 09.06.2012 18:32
fajne
adam1f 26.03.2012 00:21
dobre
aginaa 25.03.2012 17:28
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak