Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piers z kurczaka nadziewana oliwkami i natka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
czarne oliwki 50 gram
masło 40 gram
natka pietruszki 3 lyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Piers z kurczaka nadziewana oliwkami i natka

Kroki postępowania

1
Przygotuj nadzienie. W miseczce lub mozdzierzu ubij drobno pokrojone oliwki, natke oraz miekkie maslo.
Krok 1 - Piers z kurczaka nadziewana oliwkami i natka foto
2
Piers z kurczaka ubij tluczkiem. Lekko dopraw sola i pieprzem. Poloz nadzienie na jedna strone fileta i zroluj. Konce zabezpiecz wykalaczka. Wloz do piekarnika (160C) na ok. 25 minut.

Uwaga! piersi z kurczaka maja tendencje do przesuszania sie w piekarniku, aby uniknac wiora posmaruj gilet oliwa z oliwek, albo piecz w sreberku i odkryj na ostatnie 5-10 minut, az sie skorka lekko zarumieni.
Krok 2 - Piers z kurczaka nadziewana oliwkami i natka foto
3
Swietnie smakuje z zielona fasolka i pomidorowym gnocci (przepis mozesz znalezc w mojej ksiedze)...
Krok 3 - Piers z kurczaka nadziewana oliwkami i natka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 30.08.2012 10:54
pomysłowe
jola1508 30.08.2012 10:54
pomysłowe
alaaa 11.05.2012 15:42
bardzo pomysłowe nadzienie,,
smile 06.05.2012 18:41
wygląda bardzo smakowicie ;)
caralajna 09.04.2012 15:48
super podana :)
mela25 01.04.2012 19:36
yy pychaaaa
sylwia / sytofala 25.03.2012 20:17
wspaniale wygląda
paulisia_elk 25.03.2012 15:14
pysznosci
suzana 25.03.2012 11:32
pycha
Paweł10 25.03.2012 10:24
pycha :) bardzo smacznie wygląda :)
stokrotka 25.03.2012 09:58
świetny pomysł
gosia47-47 25.03.2012 08:56
super
Anna146 25.03.2012 08:41
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak