Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, przeciąć każdą wzdłuż na dwa kawałki, rozbić przez folię na cienkie kotlety. Oprószyć delikatnie solą, pieprzem i papryką i zostawić na godzinę.
Jajko rozbić, wiórki kokosowe zmielić w malakserze na mąkę lub użyć gotowej mąki kokosowej.
Każdy kotlet obtoczyć w mące pszennej, jajku a następnie dokładnie w mące kokosowej.
Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym z obu stron aż będą złote.
Podawać z ziemniakami tłuczonymi i dowolną surówką.

Smacznego

Komentarze

  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    robię podobnie ,jest smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    też coś podobnego ostatnio robiłam, świetne połączenie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    muszę wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    Tradycyjny kotlet z egzotyczną nutką :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    co za pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Wygląda bardzo zachęcająco.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !