Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowa pierś z kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
jajko 1 szt
mąka pszenna 2 - 3 łyżki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
wiórki kokosowe 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa pierś z kurczaka

Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, przeciąć każdą wzdłuż na dwa kawałki, rozbić przez folię na cienkie kotlety. Oprószyć delikatnie solą, pieprzem i papryką i zostawić na godzinę.
Jajko rozbić, wiórki kokosowe zmielić w malakserze na mąkę lub użyć gotowej mąki kokosowej.
Każdy kotlet obtoczyć w mące pszennej, jajku a następnie dokładnie w mące kokosowej.
Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym z obu stron aż będą złote.
Podawać z ziemniakami tłuczonymi i dowolną surówką.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 08.02.2013 23:36
Wygląda bardzo zachęcająco.
Mariusz10 27.04.2012 22:46
co za pyszności
Wafelek2601 26.03.2012 22:20
świetny pomysł
IrenaM 26.03.2012 21:17
Tradycyjny kotlet z egzotyczną nutką :)
paula99926 25.03.2012 21:25
muszę wypróbować
Cukiereczek13 25.03.2012 11:45
też coś podobnego ostatnio robiłam, świetne połączenie :)
smakowita 25.03.2012 10:16
robię podobnie ,jest smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak