Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
czekolada mleczna 1 tabliczka
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie z czekoladą

Ciasto francuskie kroimy w małe prostokąty, na każdym kawałku układamy (wzdłuż jednego boku) po kosteczce czekolady. Składamy na pół. Boki lekko dociskamy, aby ciasto ładnie się skleiło. Dla pewności można pomóc sobie widelcem, wyjdzie wtedy fajny wzorek po bokach.
Smarujemy ciastka roztrzepanym jajkiem, układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Pieczemy 20 min. w piekarniku - ok. 180 stopni z termoobiegiem.
Są pycha na ciepło i jak wystygną.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.05.2012 19:24
Lubie je, więc i robię.
Cukiereczek13 25.03.2012 11:45
fajny pomysł :)
agunesu 25.03.2012 11:11
ciasto francuskie jest niezle bo pasuje do niego wiele rzeczy :)
freekate 25.03.2012 07:55
najprostsze ciastka na świecie ale efekt na ciepło rewelacyjny :) tylko ja robię z gorzką czekoladą bo ją uwielbiam
pioge7 25.03.2012 06:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak