Sposób przygotowania

Ciasto francuskie kroimy w małe prostokąty, na każdym kawałku układamy (wzdłuż jednego boku) po kosteczce czekolady. Składamy na pół. Boki lekko dociskamy, aby ciasto ładnie się skleiło. Dla pewności można pomóc sobie widelcem, wyjdzie wtedy fajny wzorek po bokach.
Smarujemy ciastka roztrzepanym jajkiem, układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Pieczemy 20 min. w piekarniku - ok. 180 stopni z termoobiegiem.
Są pycha na ciepło i jak wystygną.
Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    najprostsze ciastka na świecie ale efekt na ciepło rewelacyjny :) tylko ja robię z gorzką czekoladą bo ją uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    ciasto francuskie jest niezle bo pasuje do niego wiele rzeczy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    fajny pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubie je, więc i robię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !