Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
kajzerka 1 szt
cebula 1-1,5 szt
czosnek 4-5 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone

Mielimy mięso, 1,5 cebuli, 4-5 ząbków czosnku i 1 kajzerkę. Kajzerkę namaczamy wcześniej w wodzie i do mielenia wyciskamy nadmiar wody. Dodajemy 1 jajko i mieszamy. Następnie dodajemy soli, pieprzu i przyprawy do mięsa mielonego do smaku. Ale to już wg uznania jak kto lubi. I mieszamy. Następnie lepimy małe kulki, które obtaczamy w bułce tartej. Wrzucamy kulki z mięsa mielonego na rozgrzany na patelni olej. Widelcem spłaszczamy każdą kulkę, żeby warstwa kotleta nie była ani za gruba ani za cienka. I tak smażymy z obu stron. Po usmażeniu wszystkich kotletów, mamy taki oto pyszny obiadek. Najlepiej podawać z ziemniakami i smażonymi buraczkami:) Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 26.06.2012 08:44
daje takie same składniki
Grażyna13 11.06.2012 19:11
Mniam :)
Gosia20 01.06.2012 09:43
pycha swojskie kotleciki mmm
gosia561 29.04.2012 11:24
dobry kotlecik
pioge7 25.03.2012 06:16
pycha
bgs1984 24.03.2012 23:34
mniam
wojtek5 24.03.2012 23:08
mialem dzis na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak