Sposób przygotowania

Mielimy mięso, 1,5 cebuli, 4-5 ząbków czosnku i 1 kajzerkę. Kajzerkę namaczamy wcześniej w wodzie i do mielenia wyciskamy nadmiar wody. Dodajemy 1 jajko i mieszamy. Następnie dodajemy soli, pieprzu i przyprawy do mięsa mielonego do smaku. Ale to już wg uznania jak kto lubi. I mieszamy. Następnie lepimy małe kulki, które obtaczamy w bułce tartej. Wrzucamy kulki z mięsa mielonego na rozgrzany na patelni olej. Widelcem spłaszczamy każdą kulkę, żeby warstwa kotleta nie była ani za gruba ani za cienka. I tak smażymy z obu stron. Po usmażeniu wszystkich kotletów, mamy taki oto pyszny obiadek. Najlepiej podawać z ziemniakami i smażonymi buraczkami:) Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wojtek5

    mialem dzis na obiad
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dobry kotlecik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    pycha swojskie kotleciki mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    daje takie same składniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !