Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa Kiełbasa w Słoiku z Galaretką

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1/2 kg
szynka wieprzowa 1 kg ze skórką
Majeranek suszony Prymat 1 małe opakowanie
sól 6 łyżeczek
woda 1/2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
cebulka 1 mała
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 małe opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa Kiełbasa w Słoiku z Galaretką

Szynkę oddzielić od skóry i pokroić w 0,5 cm kosteczkę i dodać do mięsa mielonego .Skórę drobniutko pokroić ostrym nożem.Do mięsa zetrzeć na małych oczkach cebulę ,dodać ,skórkę ,gorczycę ,majeranek, sól,pieprz, cukier, wodę i czosnek .Mięso dokładnie wymieszać i wypełnić masą sterylnie czyste słoiki do połowy ich wysokości. Słoiki mocno zakręcić i pasteryzować przez ok. 2,5 -3 godzinki na małym ogniu.Jak całkowicie ostygną ,to wstawić do lodówki na kilka godzin ,aby galaretka stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 16.09.2012 18:59
to chyba na styl "zylcu"
PaniMISIOWA 07.07.2012 11:38
takiej jeszcze nie jadłam
Renata16 13.06.2012 23:50
jak ja za tym przepadam;mniam:)
Katarzyna59 19.04.2012 13:57
super polecam, ja też robię podobną
Anulka75
Anulka75 30.03.2012 11:35
rewelacja
jola1508 27.03.2012 21:07
smaczna
smakowita 24.03.2012 22:32
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak