Sposób przygotowania

Szynkę oddzielić od skóry i pokroić w 0,5 cm kosteczkę i dodać do mięsa mielonego .Skórę drobniutko pokroić ostrym nożem.Do mięsa zetrzeć na małych oczkach cebulę ,dodać ,skórkę ,gorczycę ,majeranek, sól,pieprz, cukier, wodę i czosnek .Mięso dokładnie wymieszać i wypełnić masą sterylnie czyste słoiki do połowy ich wysokości. Słoiki mocno zakręcić i pasteryzować przez ok. 2,5 -3 godzinki na małym ogniu.Jak całkowicie ostygną ,to wstawić do lodówki na kilka godzin ,aby galaretka stężała.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jola1508

    smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super polecam, ja też robię podobną
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    jak ja za tym przepadam;mniam:)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    takiej jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    to chyba na styl "zylcu"

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !