Sposób przygotowania

Mąkę wsypać do miski,dodać sól ,cukier ,drożdże ,letnią wodę i olej.Wszystkie składniki dokładnie zagnieść na elastyczne i gładkie ciasto .Okryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. jedną godzinę. Potem wyrośnięte ciasto zagnieść ponownie i podzielić na dwie części .Każdą część rozwałkować na grubość ok. jednego cm na kształt koła .Przeciąć na cztery części i uformować rogale. Rogaliki ułożyć na blaszce wysypanej mąką i odstawić do wyrośnięcia na ok. pół godzinki. Potem posmarować białkiem i posypać makiem.Piec w 160 stopniach przez ok. 20 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne i ładne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    takich jeszcze nie robiłem ale na pewno spróbuje :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniałe te Twoje wypieki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładne
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    śliczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    wypróbuję i powiem jak mi wyszły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !