Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo ,obrać ze skorupek i drobno posiekać. Wątróbkę pokroić na kawałki ,popieprzyć ,obtoczyć w mące i obsmażyć na rumiano-przełożyć na talerz.Posiekaną cebulę dodać na tłuszcz ze smażenia wątróbki i smażyć tak długo aż się zeszkli.Ostudzoną wątróbkę z cebulką zmiksować ,dodać brandy ,sól i pieprz do smaku ,posiekane jajka i natkę pietruszki .Masę dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki.Pasztet wstawić na kilka godzin do lodówki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pasztet na kolacje i śniadanie
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pasztet z jajkiem
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ja za pasztetem nie przepadam ale moi rodzice tak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !