Sposób przygotowania

Golonkę umyć i przełożyć do garnka . Dodać umyte kości ,obraną marchew ,ziele angielski,pieprz ziarnisty i liść laurowy. Garnek zalać zimną wodą i postawić na ogień. Golonka z kośćmi powinna być cała zakryta wodą.Jak się zagotuję posolić i gotować na małym ogniu do miękkości.Miękką golonkę, kości wyjąć i oddzielić mięso od kości. Wywar przecedzić i w gorącym rozpuścić żelatynę. Marchew pokroić, dodać do mięsa i przełożyć do półmiska. Całość zalać zimnym wywarem i wstawić do lodówki ,aby stężało.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ja też taką robię tylko w filiżankach
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczna! ja też robię porcje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ja tez w mniejszych i...u mnie więcej galarety niż mięsa :)
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    coś co lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    uwielbiam taką galaretę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ooo coś dla moich rodziców, ja akurat za tym nie przepadam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    galaretka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !