Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimna Wieprzowa Nóżka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 duża
kość 1/2 kg od schabu karkowego
kość 1/2 kg od schabu środkowego
marchew 1 szt
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 3 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Zimna Wieprzowa Nóżka

Golonkę umyć i przełożyć do garnka . Dodać umyte kości ,obraną marchew ,ziele angielski,pieprz ziarnisty i liść laurowy. Garnek zalać zimną wodą i postawić na ogień. Golonka z kośćmi powinna być cała zakryta wodą.Jak się zagotuję posolić i gotować na małym ogniu do miękkości.Miękką golonkę, kości wyjąć i oddzielić mięso od kości. Wywar przecedzić i w gorącym rozpuścić żelatynę. Marchew pokroić, dodać do mięsa i przełożyć do półmiska. Całość zalać zimnym wywarem i wstawić do lodówki ,aby stężało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 08.07.2013 10:51
galaretka :)
plocia 17.09.2012 23:22
ooo coś dla moich rodziców, ja akurat za tym nie przepadam
Renata16 13.06.2012 23:52
uwielbiam taką galaretę:)
Katarzyna59 10.05.2012 09:53
coś co lubię
1j1o1l1a1 25.03.2012 00:44
ja tez w mniejszych i...u mnie więcej galarety niż mięsa :)
agnieszka137 24.03.2012 23:51
apetyczna! ja też robię porcje
smakowita 24.03.2012 22:31
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Anulka75
Anulka75 24.03.2012 21:21
Ja też taką robię tylko w filiżankach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak