Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z botwinki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 duży pęczek
koper 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
rzodkiewka 1 pęczek
ogórek 1 szt
Kwas cytrynowy Prymat 1 szczypta
jogurt naturalny 1200 gram
kefir 400 gram
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z botwinki

Botwinkę umyć, oczyścić i pokroić. Gotować do miękkości w niewielkiej ilości osolonej wody. Rzodkiewkę i ogórka pokroić w plasterki. Szczypior i koper posiekać. Do przestudzonej botwiny dodać jogurty oraz kefir, doprawić. Dodać resztę warzyw. Schłodzić. Można podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 06.10.2013 23:13
pyszny chlodnik
RenataZ-et 20.09.2013 22:19
super chłodnik
Iwusia 16.09.2013 23:48
prezentuje się fantastycznie - ten kolorek
IlonaAlbertos 10.08.2012 11:12
Wygląda wspaniale. Uwielbiam chłodniki z botwinki.
#DELETED#Małgorzata711527256155
#DELETED#Małgorzata711527256155 03.04.2012 18:48
juz o nim marzę
emeslive 29.03.2012 18:37
Super sprawa taki chłodnik!
Krystyna32 28.03.2012 09:13
extra
Katarzyna59 25.03.2012 11:30
ładny
dwa pokoje z kuchnią 25.03.2012 04:07
już nie mogę doczekać się na chłodnik!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak