Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka imbirowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
miód 3 łyżki
cukier 25 dag
mąka pszenna 40 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 300 ml
jajko 2 szt
jabłko 1,5 szt
Imbir mielony Prymat 2,5 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka imbirowa

W rondelku stopić margarynę, miód i cukier, przestudzić. Mąkę zmieszać z imbirem, proszkiem i sodą. Dodać mleko i rozkłócone widelcem jajko oraz masę miodową. Dodać jabłko starte na dużych oczkach. Piec ok. 50 min w temp. 160st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 25.10.2013 23:34
wygląda wyśmienicie
RenataZ-et 14.11.2012 16:10
wygląda bardzo apetycznie
Katarzyna59 25.03.2012 11:31
śliczna, w sam raz na wielkanocny stół
Karolcia12 24.03.2012 20:50
apetycznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak