Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa babka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
cukier 1 szkl
woda 125 ml
olej 125 ml
jajko 5 szt
kisiel wiśniowy 3 łyżki
mak 3 łyżki
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa babka

Jajka ubić z cukrem, dodać olej i wodę. 35 dag mąki zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Wymieszać. Podzielić na 4 części, do 1 dodać kakao, do 2- mak, do 3- kisiel, a do 4- resztę mąki. Na środek tortownicy wylewać kolejno części ciasta. Piec 35-40 min w temp. 180st. Polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 26.09.2013 23:21
fajna ta babeczka, robię podobną
kamyk 29.08.2013 10:53
do kawy i nie tylko, super
Maniek2 12.07.2013 13:55
fajna babka
[email protected] 20.02.2013 20:32
pyszny przepis
jeanette_v 03.05.2012 09:07
Pycha!.
Ewa/kalapurtka 01.04.2012 23:25
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak