Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołabki z kapustą i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dag
pieczarki 20 dag
cebula szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Ciasto pierogowe porcja

Przepis i sposób przygotowania na: gołabki z kapustą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
kapustę kiszoną odcisnij z nadmiaru wody i drobno pokrój.pieczarki także drobno skrój a cebulę posiekaj.podsmaż cebulę na maśle do niej wrzuć pieczarki,chwile podsmaż mieszając a na samym końcu dodaj posiekaną kapustę.farsz dopraw do smaku solą i pieprzem.gotowy farsz ostudź
Krok 1 - gołabki z kapustą i pieczarkami foto
2
ciasto na pierogi rozwałkuj i pokrój w kwadraty.na każdym kwadracie ułóż trochę farszu i zlep pierogi
Krok 2 - gołabki z kapustą i pieczarkami foto
3
pierogi gotuj w osolonej wodzie aż do wypłynięcia.polej je stopionym masełkiem i podawaj
Krok 3 - gołabki z kapustą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna83 24.03.2012 18:37
W tytule gołąbki,a w przepisie pierogi? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak