Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa (mrożona)
kalafior
brokuł
marchewka
śmietanka 30% 200 ml
ziemniaki 1,5 kg
ziele angielskie 4 kulki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kości schabowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej

Do garnka wlewamy zimną wodę ok. 3 l. dodajemy umyte kości schabowe, dodajemy 2 łyżki soli i gotujemy, w momencie pojawienia się szumowin, wyławiamy je i dodajemy liście laurowe i ziele ang.
Obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki dorzucamy do wywaru i gotujemy ok. 10 min. Po tym czasie do zupy dodajemy resztę warzyw. Ja miałam warzywa mrożone, w których skład wchodzi właśnie: marchewka, kalafior i brokuł, ale można oddzielnie świeże warzywa pokroić i wrzucić do garnka.
Gotujemy ok. 10 kolejnych minut, dolewamy śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak