Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy zimną wodę ok. 3 l. dodajemy umyte kości schabowe, dodajemy 2 łyżki soli i gotujemy, w momencie pojawienia się szumowin, wyławiamy je i dodajemy liście laurowe i ziele ang.
Obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki dorzucamy do wywaru i gotujemy ok. 10 min. Po tym czasie do zupy dodajemy resztę warzyw. Ja miałam warzywa mrożone, w których skład wchodzi właśnie: marchewka, kalafior i brokuł, ale można oddzielnie świeże warzywa pokroić i wrzucić do garnka.
Gotujemy ok. 10 kolejnych minut, dolewamy śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem
SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !