Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZEKOLADOWA POLEWA DO CIAST I CIASTECZEK

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 gram
czekolada mleczna 100 gram
śmietana 30% 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: CZEKOLADOWA POLEWA DO CIAST I CIASTECZEK

Obie czekolady połamać na kawałki.Śmietankę przelać do rondelka lub miseczki i ustawić w większym naczyniu wypełnionym wodą do połowy.Garnek z wodą ustawić na kuchence i całość podgrzewać aż czekolada się rozpuści w śmietanie i utworzy gęsty krem.Gorącą polewą ozdabiać ciasta,i ciasteczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 25.01.2014 20:35
przepyszne nie tylko jako polewa
IZABELA29 15.12.2013 11:58
słodka mieszanka
olkaaa 03.12.2013 09:37
przydatny przepis
kate.500 23.09.2013 00:29
pyszna polewa
Krystyna32 09.09.2012 10:20
extra
RenataZ-et 09.08.2012 21:19
najlepsza :)
Betka 10.07.2012 08:10
pycha;)
jozefinach 23.04.2012 09:49
Pyszności.
Motorek 06.04.2012 09:00
super
berys18 04.04.2012 13:44
super pomysł
fictor123 01.04.2012 09:02
fajna
zdzichu 31.03.2012 19:03
super
Wafelek2601 31.03.2012 17:34
robię podobnie, super
Łukasz15 31.03.2012 10:31
pycha
Anna152 29.03.2012 08:31
super
jeta72 28.03.2012 12:06
też robię swoją
IZABELA29 26.03.2012 09:12
przepis sie przyda przed świętami
ben-ka 26.03.2012 08:59
najlepsza taka polewa własnej roboty.
halina17 24.03.2012 17:13
dobra polewa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak