Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec z mielonego

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 300 gram
jajko 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
rukola 50 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
ser żółty kilka (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec z mielonego

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wymieszać z przyprawami dodać jajko i starannie wyrobić na gładką masę.Schłodzić w lodówce.Mięso podzielić na dwie części i przy pomocy folii spożywczej uformować prostokąty.Na jeden prostokąt mięsa rozłożyć warstwę sera żółtego,posypać obficie rukolą , przykryć ponownie serem i drugim płatem mięsa.Lekko docisnąć.
Krok 1 - Przekładaniec z mielonego foto
2
Mięso w całości lub przekrojone na połowę smażyć z obu stron na na dużej patelni .Kiedy Mięso jest ładnie przyrumienione,a ser zaczyna się topić można nakładać na talerze.
Krok 2 - Przekładaniec z mielonego foto
3
Doskonale smakuje z surówką ze świeżych warzyw oraz
z dodatkiem pieczywa lub ziemniaków.
Krok 3 - Przekładaniec z mielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 24.03.2012 18:37
Ciekawa propozycja z wykorzystaniem mięsa mielonego:)
Agiatis 24.03.2012 18:10
widziałam już go wcześniej i jestem tym sposobem na mielone zachwycona;)
anula250 24.03.2012 17:13
Bardzo ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak