Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Werzyczka z puree i smazonych kabanosów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
śmietana 80 gram
masło 2 łyżki
kabanos 1 laska
Pieprz biały mielony Prymat szczypya do smaku
sól szczypta do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Werzyczka z puree i smazonych kabanosów

Ziemniaki obieramy,myjemy,kroimy na ćwiartki i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.Po ugotowaniu i przecedzeniu mielimy przez maszynkę do mięsa.Po zmieleniu dodajemy śmietanę i masło,dodać dymki obrane i potarte na tarce o małych oczkach.Doprawić szczyptą pieprzu.Wymieszać składniki łyżką.Przełożyć do foremek w celu nabrania kształtu.Wieżyczki z puree wyłożyć delikatnie z foremek na talerz.Kabanosa pokroić w cienkie plasterki i usmażyć na niewielkiej ilości oleju.Po usmażeniu udekorować puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 30.01.2013 12:04
bardzo fajny pomysł. ślicznie podane
kala9287 05.01.2013 14:19
extra
jasiek 22.08.2012 17:18
nie jadłem jeszcze smażonego kabanosa
jasiek 22.08.2012 17:17
nie jadłem jeszcze smażonego kabanosa
caralajna 17.08.2012 17:32
fajna wieRZa ;P
Jodaj 06.08.2012 09:43
superowa :)
Ania67 03.05.2012 09:07
fajna
fictor123 23.04.2012 08:24
mniam
Kas2 06.04.2012 21:53
ciekawie podane
emeslive 31.03.2012 11:55
Bardzo fajny pomysł. Danie proste ale za to jak prezentacja!
jerry1 29.03.2012 14:56
ciekawe
olkaaa 27.03.2012 07:49
extra
mela25 25.03.2012 10:24
śliczna :)
SmacznaPyza 24.03.2012 19:53
może zwróć się do Doradcy i poproś o poprawienie tytułu przepisu?
halina17 24.03.2012 17:15
"Werzyczka" co to znaczy? Czy to miało być wieżyczka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak