Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy,myjemy,kroimy na ćwiartki i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.Po ugotowaniu i przecedzeniu mielimy przez maszynkę do mięsa.Po zmieleniu dodajemy śmietanę i masło,dodać dymki obrane i potarte na tarce o małych oczkach.Doprawić szczyptą pieprzu.Wymieszać składniki łyżką.Przełożyć do foremek w celu nabrania kształtu.Wieżyczki z puree wyłożyć delikatnie z foremek na talerz.Kabanosa pokroić w cienkie plasterki i usmażyć na niewielkiej ilości oleju.Po usmażeniu udekorować puree.

Komentarze

  • -2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    "Werzyczka" co to znaczy? Czy to miało być wieżyczka?
  • -4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    może zwróć się do Doradcy i poproś o poprawienie tytułu przepisu?
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    śliczna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo fajny pomysł. Danie proste ale za to jak prezentacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ciekawie podane
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    superowa :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna wieRZa ;P
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    nie jadłem jeszcze smażonego kabanosa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    nie jadłem jeszcze smażonego kabanosa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    extra
  • -1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    bardzo fajny pomysł. ślicznie podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !