Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g 2 kostki
jajko 9 sztuk
mleko 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 8 łyżeczek
cukier 1 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 1 sztuka
kakao
galaretka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka

Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. 1 szklankę mleka namoczyć w żelatynie resztę mleka zagotować i połączyć z namoczoną żelatyną, przestudzone wlać do utartej masy. Ubić białka i dodać do masy. Masę podzielić na 2 części do jednej dodać kakao według uznania tak aby było ciemne. Na biszkopt położyć ciemną masę następnie jasną i wlać gęstniejącą się galaretką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 16.06.2012 19:08
zgadzam sie
fictor123 31.05.2012 08:30
swietna
Wafelek2601 14.05.2012 14:55
super
kate.500 11.05.2012 07:50
super
Dorian 10.05.2012 21:08
super
Robert10 06.05.2012 15:49
pyszności
Papryczka 28.04.2012 15:06
pycha
kanu83 17.04.2012 15:36
superrr
melonik 16.04.2012 07:22
mniam
smakowita 24.03.2012 18:22
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak