Sposób przygotowania

Groch gotujemy do miękkości w garnku

W osobnym 5 litrowym garnku gotujemy skory z boczku (jeśli mamy) ziemniaki, startą marchewkę i starty seler.

Na patelni smażymy boczek pokrojony w kostkę

Po zasmażeniu dodajemy go do naszego wywaru, a następnie dodajemy gotowy groch i pozostałe przyprawy.

Grochówkę można zagęścić jeśli wolimy gęstą, ja nie zagęszczam gdyż wole rzadszą. Można również dodać kiełbasę (czasem dodaje)

polecam

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    moja ulubiona zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    bardzo dawno nie robiłam, czas sobie przypomnieć :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    też dawno nie jadłam ..ślinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !