Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 100 gram
mąka
śmietana 12% 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
kostka rosołowa pół szt
bazylia 4 listki

Przepis i sposób przygotowania na: sos pomidorowy

Gotujemy 300ml wody i dodajemy do niej przecier oraz sól pieprz i pół kostki rosołowej.
Następnie dodajemy 2 ząbki czosnku, sos zagęszczamy mąką i wrzucamy bazylię.
Na koniec dodajemy śmietanę.
Sos jest bardzo szybki w wykonaniu a w smaku wyśmienity, w dodatku ma piękny zapach który zawdzięcza świeżej bazylii.
polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 14.04.2012 15:53
zawsze ze świeżymi ziołami potrawa lepiej smakuję...
Ewelina47 13.04.2012 09:15
super
kriso 30.03.2012 19:32
rewelacja
caralajna 28.03.2012 21:50
robię taki ale bez mąki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak