Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rissoto z paróweczka i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
papryka marynowana 3 kawałki
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
masło 1 łyżeczka
natka pietruszki
pieczarki 6 szt
parówka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rissoto z paróweczka i pieczarkami

Na patelni na masełku podsmażamy posiekana cebulę i pokrojone pieczarki .Podsmażamy .Dodajemy ryż surowy mieszamy smażymy . Zalewamy bulionem dusimy aż ryż bedzie miękki . Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i pokrojone parówki . Doprawiamy pieprzem solą . Dodajemy posiekana natkę pietruszki .Mieszamy podajemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 09.07.2012 09:37
fajne
iwa643 24.03.2012 09:04
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak