Sposób przygotowania

Zagotować pół litra wody źródlanej.
Do słoika wsypać pokruszone liście werbeny i zalać wrzątkiem. Cytrusy wyszorować, sparzyć, osuszyć i zetrzeć z nich skórkę - dodać do słoika z werbeną.
Słoik zakręcić lub nakryć spodeczkiem i odstawić do naciągnięcia i ostygnięcia naparu.
Z otartych cytrusów wycisnąć sok. Wlać do ostudzonego naparu z werbeny - przecedzić.
Dodać tyle miodu, aby osłodził ok.2 litrów napoju - mieszać do rozpuszczenia.
Całość wlać do reszty wody źródlanej, wymieszać i schłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cris04

    Zupełnie nie kojarzę smaku,może piłam kiedyś w jakiejś mieszance i nawet o tym nie wiedziałam.
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    dziekuje za przepis :)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Werbena przypomina smakiem i zapachem trawę cytrynową.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !