Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa z rumem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 gram
jaja 4 szt
cukier puder 200 gram
cukier waniliowy 1/2 op
kakao 1 łyżka
mąka pszenna 200 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rum 50-80 ml
czekolada gorzka 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa z rumem

Masło utrzeć z cukrem i wanilią na jednolity krem Dodawać po jednym żółtku wciąż ucierając .Następnie stopniowo dosypywać wymieszane ze sobą, składniki sypkie, a na koniec rum i czekoladę. Ubić sztywną pianę z białek i delikatnie połączyć z masą czekoladową. Wlać ciasto do natłuszczonej formy i piec ok.45 min. w temp.170 st./ sprawdzić suchość patyczkiem/.Po przestudzeniu ozdobić babkę polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 17.05.2012 21:30
pycha
iziona 24.03.2012 07:58
Wspaniała babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak