Sposób przygotowania

CIASTO:
4 jajka,
20 dag cukru pudru,
1/2 kost. margaryny,
20 dag mąki,
sok i skórka z cytryny,
łyżeczka proszku.

Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Dodawać stopniowo mąkę z proszkiem. Dodać ubite białka. Piec 30-40 min. w temp. 180st.

JABŁKA:
1kg jabłek,
szkl. cukru,
cukier waniliowy,
1/2 szkl. wody,
3/4 szkl. kaszy manny,
łyżka masła,
galaretka.

Jabłka zetrzec na tarce o grubych oczkach. Wodę zagotować z cukrami. Gdy zrobi się syrop, dodać jabłka i smażyć na małym ogniu. Dodać kaszę oraz masło. Stale mieszając, smażyć, aż kasza się rozgotuje. Dodać galaretrkę rozpuszczoną w 1/2 szkl. wrzątku. Wyłożyć na placek.

MASA:
kost. margaryny,
szkl. pudru,
cukier waniliowy,
szkl. kwaśnej śmietany,
sok z cytryny.

Margarynę utrzeć z cukrami, stopniowo dodawać śmietabnę. Dodać sok. Wyłożyć na zimne jabłka. Posypać startą czekoladą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciasto
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Uwielbiam Twoje ciacha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Iziona z wzajemnością;):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Pyszne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo lubię takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !