Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ryżowo - grzybowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 40 dag
cebule 2 szt
czosnek 1 ząbek
olej
jajko 2 szt
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
grzyby 1/2 różne rodzaje

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ryżowo - grzybowe

Ryż ugotować. Cebule i czosnek posiekać i podsmażyć na oleju. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić dodać do cebuli i czosnku, doprawić. Smażyć razem 10 min. Przestudzić i drobno posiekać. Ryż wymieszać z jajkami i grzybami. Formować płaskie kotleciki i smażyć 3-4 min z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.09.2013 22:21
robię podobne, są bardzo smaczne
Maniek2 31.07.2013 13:13
fajne kotleciki
caralajna 08.05.2013 06:38
świetny pomysł
Wiesława1 20.07.2012 18:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak