Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy Smalec z Jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 500 gram
jabłko 1 szt
cebula 1 szalotka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy Smalec z Jabłkiem

Słoninę oddzielić ostrym nożem od skóry. Samą słoninę pokroić w kosteczkę i przełożyć do garnka.Postawić garnek na małym ogniu i smażyć tak długo ,aż słoninka się wytopi(często należy mieszać) . Jabłko obrać ,pokroić na kawałki i dodać to skwarek .Szalotkę posiekać i też dodać do skwarek. Całość podgrzewać do zeszklenia się cebuli i przelać do salaterki lub słoika. Zostawić do całkowitego ostygnięcia . Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.07.2013 07:13
pyszności, super
plocia 17.09.2012 23:27
smalec z jabłkiem to jeszcze nie robiłam, robię tradycyjny
paula99926 24.03.2012 18:59
jak u mojej babci :)
edi 24.03.2012 17:37
pyszny
Piotr24 23.03.2012 20:07
szczerze mówiąc o jabłku w smalcu to jeszcze nie słyszałem ;)
smakowita 23.03.2012 19:33
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
sylwia / sytofala 23.03.2012 18:57
z jabłkiem ??? to mnie zaskoczyło
Natalia37
Natalia37 23.03.2012 18:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak