Sposób przygotowania

Słoninę oddzielić ostrym nożem od skóry. Samą słoninę pokroić w kosteczkę i przełożyć do garnka.Postawić garnek na małym ogniu i smażyć tak długo ,aż słoninka się wytopi(często należy mieszać) . Jabłko obrać ,pokroić na kawałki i dodać to skwarek .Szalotkę posiekać i też dodać do skwarek. Całość podgrzewać do zeszklenia się cebuli i przelać do salaterki lub słoika. Zostawić do całkowitego ostygnięcia . Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    z jabłkiem ??? to mnie zaskoczyło
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    szczerze mówiąc o jabłku w smalcu to jeszcze nie słyszałem ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    pyszny
  • 4
    original
    Opublikowano

    paula99926

    jak u mojej babci :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    smalec z jabłkiem to jeszcze nie robiłam, robię tradycyjny
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszności, super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !