Sposób przygotowania

Żeberka pokroić na porcje ,posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć na margarynie na rumiany kolor z obu stron. Dodać posiekaną cebulę i pokrojone na połówki śliwki. Podlać gorącym rosołem, przyprawić przyprawami i dusić do miękkości mięsa . Sos odparować ,dodając masło i chwilę podgrzewać .W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. Podajemy np; z pure ziemniaczanym .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    mniam mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajny przepis
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam żeberka, robię sama dla siebie, mąż nie cierpi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !